Pistol pentru ceara

PISTOL PENTRU CEARA SAU LINGURITA PENTRU CEARA

PISTOL PENTRU CEARA SAU LINGURITA PENTRU CEARA

Sigiliile de ceara realizate manual sunt minunate, pot fi punctul forte al unei invitatii de nunta, de aceea trebuie sa le alegem cu grija si sa fie realizate corect. Pe langa ceara si sigiliul/stampila de alama, pentru sigiliilor de ceara realizate manual, aveti nevoie si de pistol pentru ceara sau lingurita pentru ceara, mai exact pentru a topi ceara.

Cele doua instrumente, pistolul pentru ceara sau lingurita pentru ceara, prezinta avantaje si dezavantaje, speram sa va ajutam in a va decipe pe care sa il achizitionati.

Pistolul de ceara este cel mai recomandat, datorita usurintei cu care lucram cu el. Pistolul de ceara este alegerea cea mai buna atunci cand aveti de realizat un numar mare de sigilii realizate manual si nu numai. Pistolul de ceara incalzeste automat ceara, pe care o aduce la o temperatura potrivita, dar pe caer o puteti regla usor din butonul on/off pe care pistolul de ceara il are. Pistolul de ceara are un indicator luminos care ne anunta cand pistolul este pornit si functioneaza.

Lingurita de ceara pe care o avem in stoc, este de trei tipuri. Diferenta dintre ele este data de design/aspect si de mici detalii care pot fi ajutatoare. Lingurita de ceara se utilizeaza in special pentru un numar mai mic de sigilii realizate manual, deoarece procedeul de topire al unui baton de ceara este mult mai greu. Batonul de ceara colorat trebuie taiat bucatele mici si pus in lingurita pentru ceara, aceasta fiind pozitionata desupra unei lumanari pastila pana ceara devine cremoasa.  

Lingurita de ceara poate fi lingurita aurie cu maner de lemn, poate fi lingurita argintie cu maner de lemn si lingurita de metal pentru ceara. Din cupa unei limgurite de ceara iese un sigiliu de ceara realizat manual.

Dezavantajul utilizarii linguritei in realizarea unui sigiliu de ceara, este durata mai mare de timp a executiei.

Pistolul pentru ceara este mai avantajos datorita usurintei cu care realizam sigiliile, iar pierderile de ceara sunt infime daca controlam temperatura corespunzator.

Pistolul se pune la incalzit aproximativ 2-3 minute, se introduce batonul de ceara prin partea din spate a pistolului si cand se ajunge la temperatura ideala, se apasa pe butonul pistolului, ceara iesind prin varful acestuia, prin apasarea butonului reusim sa controlam cata ceara dorim sa curga pentru realizarea unui sigiliu de ceara.  

Dezavantajul pistolului de ceara este ca acesta se poate folosi pentru realizarea sigiliilor intr-o singura culoare, adica avem un pistol de ceara – o singura culoare de ceara utilizata. Daca dorim sa curatam pistolul de ceara de o anumita culoare, nu exista neaparat o tehnica sau o solutie speciala. Curatarea pistolului de ceara se poaate face cu batoane semitransparente sau prin utilizarea catorva batoane de ceara in culoarea noua pe care dorim sa o utilizam la un pistol de ceara deja folosit, pana cand observam ca sigiliile ies intr-i singura nuanta.

Noi va recomandam sa aveti un pistol de ceara pentru fiecare culaore de batoane de ceara.  

Avantajul utilizarii linguritel de ceara este ca aici curatarea linguritei se face simplu si puteti schimba culoarea sigiliilor realizate manual de cate ori doriti.

In concluzie putem spune ca prin utilizarea ambelor instrumente, pistolul pentru ceara sau lingurita pentru ceara, pot iesi sigiliile perfecte, diferenta fiind data de durata si usurinta procesului. Indiferent de instrumentul ales va dorim spor la realizarea sigiliilor de ceara!