Sigilii de ceara realizate manual - pas cu pas
Sigilii de ceara realizate manual - pas cu pas
SIGILII DE CEARĂ REALIZATE MANUAL
Sigiliile de ceară realizate manual sunt alegerea perfecta cand vine vorba de detalii speciale pe care dorești să le folosești la invitațiile de nunta, invitatiile de botez, la felicitari de Craciun sau pentru un voucher. Sigiliile de ceară se pot face în nenumărate culori de ceară, preferatele mireselor fiind: ceara bronz, ceara perla, ceara champagne, ceara auriu, ceara alba, ceara cupru, ceara auriu antichizat, ceara bordeaux, ceara verde smarald sau ceara verde pădure. Toate culorile arată bine pe un model special, așa cum sunt cele din catalogul Fluturasului, modele precum: ștampilă creangă de măslin, ștampilă cu drag, ștampilă copac sau sigiliu arborele dragostei, sigiliu de alama crenguță sau sigiliu/stampila spic de grâu, ștampilă frunze de eucalipt.
Sigiliile de ceara realizate manual se pot achiziționa din magazinul fluturașului gata facute pe modelul și culoarea de ceară ales de voi, dar aveți și opțiunea să vă lăsați creativitatea liberă și să le faceți singuri.
Pentru a realiza sigiliile de ceară realizate manual singuri aveți nevoie de câteva elemente cheie pentru ca totul să meargă perfect. Principalele lucruri sunt: sigiliul/ ștampila cu modelul preferat, batoanele de ceară din magazinul fluturașului, pistolul de ceară sau lingurița pentru topit ceara și hartia de copt. Sigiliile de ceară se pot realiza în două moduri: cu pistol de ceara cu buton on/off sau cu lingurița pentru topit ceara. Dacă alegem să folosim lingurița de ceara pentru topit, avem nevoie si de lumânări de tip pastilă pentru a avea o sursă de caldură pentru a topi ceara, dar și de un suport pe care să punem lingurița pentru a sta deasupra lumânării aprinse fără a o mișca.
Realizarea sigiliilor de ceară cu pistolul este tehnica noastră preferată, este mult mai rapidă și la îndemâna oricui, secretul este să ai doar puțină atenție și voință.
PASII PE SCURT:
1. INCALZIM PISTOLUL DE CEARA
2. INTINDEM HARTIA DE COPT
3. PREGATIM BATOANELE DE CEARA SI STAMPILA/ SIGILIUL
4. TURNAM CEARA CU PISTOLUL PENTRU CEARA PE HARTIA DE COPT
5. ASEZAM STAMPILA/ SIGILIUL PESTE CEARA CALDA TURNATA SI ASTEPTAM SA SE RACEASCA
6. RIDICAM STAMPILA/SIGILIUL SI AM OBTINUT SIGILIUL DE CEARA REALIZAT MANUAL
7. APLICAM ETICHETA AUTOADEZIVA DIN HARTIE PE SPATELE SIGILIULUI
Primul pas este să luăm pistolul de ceară și să îl punem la încălzit. Fluturașul are un pistol de ceara simplu de folosit cu un buton on/off cu un beculeț roșu, care indică atunci când pistolul este pe modul on. Pistolul de ceară se lasă la încălzit aproximativ 2-3 minute până observăm ca ceară din interior începe să curgă lin prin vârful pistolului. Batoanele de ceară se introduc prin partea din spate a pistolului, în spațiul special pentru ceară. Batoanele de ceară se introduc pe rând, atunci când observăm că în momentul în care apăsăm pe buton pentru a elibera ceară topită nu mai are ce împinge. Dintr-un baton de ceară ies aproximativ 10-12 sigilii de ceară.
În timp ce pistolul pentru ceara se încălzește, avem nevoie de hartia de copt pe care o întindem pe o suprafață dreaptă și tare. După ce pistolul de ceara s-a încălzit turnăm pe hartia de copt o cantitate de ceară potrivită pentru dimensiunea sigiliului pe care îl avem, încercând să turnăm într-o formă de cerc. După ce am turnat ceară așezăm ștampila pe ceara turnată perfect dreaptă și în centrul acesteia. Lăsăm aproximativ 30- 60 secunde, apoi ridicăm ștampila și astfel am obținut un sigiliu de ceară realizat manual perfect.
Dacă folosim lingurița de ceara în locul pistolului, se schimbă puțin tehnica. Luăm batoanele de ceară pe care le taiem bucățele de aproximativ 1 cm. Aprindem lumânarea de tip pastilă pe care o așezăm sub suportul de linguriță (dacă avem unul). Luăm o bucățică de ceara și o punem în lingurița de ceara pentru topit, pe care o punem în suport sau o ținem deasupra lumânării aprinse până când ceara devine cremoasă. Atenție la distanța dintre linguriță și flacără, aceasta nu se ține în flacără, ci deasupra ei. Când ceara s-a topit, o turnăm pe hartia de copt, apoi venim cu sigiliul/ștampila peste ea. Așteptăm aproximativ 30-60 secunde și ridicăm ștampila.
După ce ați realizat sigiliile de ceară dorite, le puteți lipi pe plicuri cu ajutorul acestor etichete/ stickere autoadezive din hartie pe care le găsiți tot în magazinul fluturașului. Acestea se lipesc pe spatele sigiliilor. Cum? Indepărtează partea alba din hartie, astfel avem doua suprafețe adezive și aplicăm sigiliul pe clapeta plicului.
Cele două tehnici se folosesc și pentru a face sigilii de ceară relizate manual direct pe plicul în care am introdus deja invitația. Recomandarea noastră este să faceți acest lucru după ce ați făcut câteva sigilii pe hartia de copt, pentru a căpăta experiență și pentru a nu risca să stricați plicul cu invitația în el.
În magazinul fluturașului găsiți tot ce aveți nevoie pentru relizarea sigiliilor de ceară realizate manual: sigiliul/ștampila de alamă, batoanele de ceară, pistol de ceară, lingurița ceara, etichete/stickere autoadezive, lumânări de tip pastilă. Cu siguranță rezultatul va aduce o mulțumire uriașă pentru faptul că ați contribuit cu mânuțele voastre la realizarea sigiliilor de ceara, așa că așteptăm cu drag comanda voastră.
Acestea fiind spune, Fluturașul vă urează spor la sigilii de ceara realizate manual!