Pistol pentru ceara

Utilizarea unui pistol pentru ceara

Utilizarea unui pistol pentru ceara

Cum utilizam un pistol pentru ceara  

Sigiliile de ceara sunt un detaliu superb cand vine vorba de o invitatie de nunta, o invitatie de botez, o scrisoare sau orice tip de proiect pe catre doresti sa il infrumusetezi cu detalii care fac cu adevarat diferenta. Cu siguranta vei impresiona destinatarul cu o astfel de atentie la detalii. Asadar, pentru a crea sigiliile de ceara realizate manual pentru proiectul tau, ai nevoie de cateva instrumente precum: ceara, sigiliul de alama cu modelul dorit si pistolul pentru ceara.

Pistolul pentru ceara este un instrument absolut necesar in crearea sigiliilor, mai ales cand vine vorba de un numar mai mare de sigilii. Pistolul pentru ceara iti ofera confortul pe care un alt instrument precum lingurita, nu il are. Pentru toti timpul este important, astfel daca folosesti un pistol pentru ceara, timpul tau va fi redus considerabil in realizarea manuala a sigiliilor de ceara.

Pistolul se utilizeaza usor, avand un buton de ON/OFF pozitionat pe maner. Acest buton are si un beculet care este aprins in culoarea rosie in momentul in care pistolul este setat pe ON si functioneaza. Tot pe maner se afla si butonul/maneta ce trebuie apasata in momentul in care vrem sa pulsam ceara afara pentru a face sigiliile. Acesta vine si cu un suport micut metallic care sustine pistolul in momentul in care nu il folosim, dar vrem sa stea in picioare, fara sa curga in laterale.

Pistolul pentru ceara este usor de utilizat, este electric si functioneaza pe baza de current, astfel pentru a incepe se baga in prize prima data. Urmatorul pas este de a porni pistolul din butonul ON/OFF despre care discutam mai sus. In momentul in care l-am pornit si beculetul este rosu, introducem batoanele de ceara in parte dedicate acestora. Se introduce pe lungime pana cand se opresc. Dupa ce am introdus batonul de ceara, lasam pistol sa se incalzeasca aproximativ 2 minute.

Dupa cele 2 minute verificam daca ceara s-a incalzit apasand butonul de pulsare si vedem care este consistenta cerii in momentul in care aceasta curge. Daca este inca usor solida si formeaza cocoloase, trebuie sa mai lasam pistol undeva la 1 minut sa incalzeasca. Daca ceara care curge este cremoasa si fina, atunci este ceea ce avem nevoie pentru a realiza sigiliul perfect. Atentie, daca pistolul pentru ceara sta prea mult in priza fara a fi utilizat, acesta incalzeste foarte tare ceara care se afla in rezervor si aceasta va curge lichida, va scoate aburi si cand o sa ridicati sigiliul de alama din ceara, sigiliul obtinut se poate rupe sau poate iesi curbat, cu fel de fel de impuritati.

Uneori la introducerea batoanelor sau la pulasare, este nevoie sa impingem putin batoanele pe care le introducem, pentru a ajuta mecanismul sa functioneze mai usor.

Pistolul pentru ceara este disponibil in trei culori: albastru, alb si negru. Acesta vine aleatoriu in comenzile voastre, in functie de stocul actualizat.

Pistolul pentru ceara disponibil pe site-ul Fluturasului, este un dispozitiv pentru Hobby, nu este un instrument profesional pentru a avea si alte intrebuintari, de aceea recomandam utilizarea lui pentru realizarea manuala a sigiliilor de ceara.